Контакти

Харчуємося смачно

Дуже часто люди, хворі на цукровий діабет, відмовляють собі в різних стравах, особливо кондитерських, які мають високий вміст легкозасвоюваних вуглеводів. І це правильно. Але людина, яке все своє свідоме життя споживала солодке, захворівши на цукровий діабет, психологічно пригнічена таким обмеженням і час від часу все одно спокушається солодощами. Враховуючи потреби цієї категорії населення, магазин «Кларисса» постійно розширює асортимент продукції, яка б не тільки не шкодила діабетикам, а й була корисною. Серед всього різноманіття діабетичних продуктів особливої уваги, безумовно, заслуговують продукти зі стевією.

Стевія (у народі «трава медов») – це унікальна рослина, Батьківщина якої – Південна Америка. Абсолютно безкалорійна трава в 30 разів солодша, ніж цукор, а глікозиди (стевіозиди), що входять до складу трави, перевищують за солодкістю звичайний цукор у 300 разів. Тому стевія сьогодні – єдиний натуральний природний безкалорійний цукрозамінник. До складу цієї унікальної рослини входять різноманітні мінеральні сполуки, вітаміни, ефірні олії, амінокислоти, пектини тощо.

Унікальні лікувальні властивості та смакові якості стевії здатні відновлювати порушені обмінні процеси в організмі, нормалізувати рівень глюкози в крові та артеріальний тиск, зміцнювати кровоносні судини, підвищувати енергетичний рівень, затримувати процеси старіння, захищати організм від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Стевія забезпечує антимікробну та протигрибкову дію, сприяє виведенню продуктів обміну, шлаків, солей важких металів із організму.

Стевію можна придбати у формі розсипного листя, листя у фільтр-пакетах, зручних для заварювання, а також у складі різноманітних фіточаїв та цукрознижувальних зборів. Окремої уваги заслуговує сухий екстракт стевії (стевіозид), який пропонується в магазині «Кларисса» у формі таблеток, сиропу та порошку. Саме різноманітність форм випуску стевіозиду дозволяє використовувати цей природний безкалорійний цукрозамінник не тільки для підсолоджування напоїв, а й для приготування різноманітних страв, оскільки зберігає свої лікувальні властивості та приємний інтенсивно-солодкий смак навіть при температурі 200 0С. Екстракт стевії підходить для широкого кола споживачів, які піклуються про своє здоров’я і здоров’я своєї родини, а також для людей, які страждають захворюваннями ендокринної системи і порушеннями обміну речовин.

В асортименті магазину «Кларисса» представлені кондитерські вироби з використанням стевії: шоколадні цукерки, печиво, шоколад, джеми, козинаки.
Консервуємо без цукру

Літо в самому розпалі, саме час подумати про вітаміни, яких ми так потребуємо взимку. Діабетичний магазин «Кларисса», піклуючись про людей хворих на цукровий діабет, уже декілька сезонів пропонує «Набори для варення», які можуть бути використані для приготування варення, джемів, желе з фруктів та ягід у домашніх умовах. До складу цього набору входять стевіозид та пектин, що дозволяє отримати варення чи джем хорошої консистенції з мінімальною кількістю вуглеводів. Річ у тому, що всі цукрозамінники, які використовують для приготування джемів, тільки підсолоджують фрукти та ягоди, але не згущують їх. Саме з метою згущення і використовують пектин.

У цьому сезоні в магазині «Кларисса» з’явилася нова продукція німецької компанії «Доктор Оеткер», яка буде доречна саме в період консервування. Це желеутворювальна речовина на основі природного компонента пектину з яблук або цитрусових для швидкого приготування класичного варення, джемів і желе, яка має торгову назву «Желфікс». За допомогою «Желфіксу» зберігається натуральний смак та колір продуктів, всі вітаміни. Варення вариться за декілька хвилин і має чудову консистенцію желе. Одна упаковка розрахована на один кілограм фруктів. Смачні джеми, фруктові желе – консервація стає задоволенням із продукцією «Доктор Оеткер».

Крім того, «Доктор Оеткер» пропонує людям, які дотримуються дієти та намагаються обмежити вживання солодкого, десерти, що не містять цукру: пудинги зі смаком вершків, із ванільним та полуничним смаками. Вміст однієї упаковки (40 г) розрахований на 500 мл молока або 4 порції готового пудингу. Також в асортименті продукції «Доктор Оеткер» є харчовий кукурудзяний крохмаль вищого ґатунку – «Густін». Він може бути використаний для приготування тістечок, бісквітів, тортів та іншої випічки, для приготування десертів та суфле, супів та овочевих чи фруктових соусів. Особливо цікавим цей продукт буде для людей, які дотримуються безглютенової дієти.

Окремої уваги заслуговує какао «Доктор Оеткер» зі зниженим вмістом жиру (11%), яке можна використовувати для приготування різноманітних холодних або гарячих напоїв, для приготування кремів, наповнювачів, глазурі, тіста для випічки, шоколадних виробів, для декорування тощо.

Рецепти використання стевії в домашніх умовах
Для консервування в домашніх умовах овочів та фруктів краще використовувати сухе листя стевії. Сухе листя здебільшого використовують для приготування настоїв.

Настій

100 г сухого листя помістити в марлевий мішечок, занурити в 1 літр кип’яченої води. Витримати протягом доби або кип’ятити 50-60 хвилин. Отриманий настій злити, у посуд із листям додати ще 0,5 літра води, кип’ятити протягом 50-60 хвилин. Вторинний екстракт долити в первинний і профільтрувати.

Сироп зі стевії

Для приготування сиропу спочатку готується настій, який довго випарюється на маленькому вогні або на водяній бані, доки крапля не розтікатиметься на твердій поверхні. Сироп має антисептичні та антигрибкові властивості й може зберігатися в звичайних умовах протягом декількох років та використовується для приготування всіх солодких продуктів замість цукру: борошняні вироби, гарячі та холодні напої.

Компоти

Для приготування компотів зі стевією замість цукру добавляють настій зі стевією або сухе листя: 5 г настою на 250 мл води.

Для приготування компотів із сухого листя (грам на літр води):

Черешневий - 12-15
Грушевий - 14-15
Сливовий - 18-20
Абрикосовий - 25-30
Яблучний - 15-20
Малиновий - 40-50
Полуничний - 60-80

Для приготування маринадів (на одну 3-літрову банку в грамах)

Помідори 4-5
Огірки 2-3
Перець солодкий 1-2
Овочеве асорті 2-3

По материалам: kolo.poltava.ua

22 червня 2017
© 2014 - 2024 Діабетичний спеціалізований магазин «Кларисса»